Toolox - verktygsstål med enastående renhet.

Toolox – det rätta valet vid maskinstål & verktygsstål

Vi erbjuder ett komplett sortiment av Toolox samt lagerför periferislipade plattor och rundstång i Toolox 44. Vi har ett gediget plåtlager med Toolox 33 och Toolox 44, och kommer efter årsskiftet även lagerhålla grovplåt i Toolox 22. Toolox är utvecklat för att möta verktygsmakares utmaningar och krav om ständig förbättring och effektivitet i produktionslinjerna. 

För snabb hjälp, ring oss på: 0481-44200 eller läs mer nedanför.

Det är ett färdighärdat stål som lämpar sig bl.a. för verktyg och bearbetade komponenter som kräver hög hållfasthet. Toolox har egenskaper som finns hos Electroslag remelting stål (ESR-stål). Det medför att stålet blir enkelt att bearbeta och forma till det verktygsstål du önskar.

Toolox

Toolox® är framtaget med hänsyn till att utvecklingen för producenter ligger i att ständigt bli bättre och snabbare för att bibehålla sin konkurrenskraft. Detta utomordentliga material möte utmaningarna genom att högprestera som ett modernt stål för maskin och verktyg. Dess seghet likväl hårdhet är oöverträffad.

 

Den största uppsidan som detta moderna förhärdade verktygsstålet erbjuder är minskade ledtider i tillverkningen av verktygen då man eliminerar värmebehandling samt avlastning för spänning. Ytterligare fördelar är att du som kund får en besparning av transport och minskar miljöpåverkan.


När vi satte materialet på prov och testade Toolox mot 42CrMo4 HT, så var utgångsläget att just 42CrMo4 HT uppvisade bekymmer iform av deformation efter värmebehandling. Detta material användes i en axel till hammarkvarn och genom våra analyser och testkörningar så lyckades Toolox ersätta materialet i sin helhet,  samt öka livslängden med 30% i genomsnitt. Nu har kunden Toolox i sin verksamhet och sluppit detta problem med axlar till sina hammarkvarnar.
Nedanför kan ni se ett axplock av vårt lagersortiment av Toolox 44, men vi har bred lagerhållning av olika varianter inom just detta material. Nedan kan ni enkelt hitta kontaktuppgifter till våra specialister inom området. De hjälper dig komma vidar med era frågor kring Toolox och dess egenskaper.

lagersortiment toolox 44

 

Kontakta din säljare eller ring oss på 0481-44200

 

  • Dela denna sida