Gasskärning, Plasmaskärning & Kapad grovplåt

Service_1280_400_CompQual80.jpg

Kostnadseffektiva produkter är något som alla kunder vill ha. Vi löser detta åt dig med vår gedigna erfarenhet och ett högt tekniskt kunnande. Vi bereder, kalkylerar och optimerar materialtillgång och tillverkning.

Gasskuret, Plasmaskuret, Kapad grovplåt

Dina behov i fokus

Oavsett om du behöver enstaka detaljer, korta eller långa serier så levererar vi de figurskurna ståldetaljer som behövs. Självklart garanterar vi en hög precision och säkra leveranstider. Vi hjälper dig även med att förädla din produkt om behovet finns. Ibland har du tid och möjlighet att efterbearbeta, ibland vill du ha en färdig produkt som är perfekt direkt. Du bestämmer själv nivån på den vidare förädlingen.

Genom figurskärning ser vi till att du får de ståldetaljer du vill ha.

Metoderna vi använder är gasskärning samt plasmaskärning där vår yrkeserfarenhet samt kompetens bidrar till ständig utveckling och problemlösning. Allt för att du ska få rätt skuren plåt. Många komponenter medför olika bearbetningsförutsättningar och det som inte går att få gasskuret eller plasmaskuret löser vi genom kapning av plåt med våra sågar. Vi har blockbandsåg och flera mindre sågar. Vi har flertalet maskiner för kapning av grovplåt och har ett inomhuslager för att snabbt kunna skära plåt.  

Sågad plåt

Vi har Nordens absolut största kapacitet vad gäller skuren plåt tack vare genom vår omfattande maskinpark. Vi förnyar oss och ser till att alltid vara i framkant  vad gäller teknik och kompetensen, och för att bibehålla vår kapacitet inom sågad grovplåt så har vi flertalet olika sågar för grovplåt och verktystål. Vår blockbandsåg klarar stora grovlekar samtidigt som våra mindre sågar ser till att vi kan såga bitar i små dimensioner. Vi kan därför såga alla typer av plåt och anpassar våra maskiner efter materialvalet vilket gör att vi kan såga plåt i de storlekar du behöver. Vi har hög kompetens inom området och rådfråga oss gärna för bästa resultat så plåten håller de egenskaper den var tänk för.

Effektivisering av lagerhållning

Vi effektiviserar din lagerhållning vilket ger dig smidigare materialhantering och inget produktionsspill. Du klarar dig med enklare utrustning. 

Stor maskinpark, gedigen kunskap

Vi har en stor maskinpark och gedigen branschkunskap. Gas- eller plasmaskärn­ing utifrån dina behov. Blästring, gradning, avspänningsglödgning och fogberedning. Flera anläggningar med figurskärning = Sveriges största kapacitet på området. 

Kvalitetstänkande hela vägen

Vi är flexibla och villiga att diskutera det mesta för att hitta den bästa lösningen. Men kvaliteten tummar vi aldrig på. Din kravspecifikation ska alltid uppfyllas liksom dina högt ställda förväntningar. Vi har ett väl förankrat kvalitetstänkande i hela produktionslinjen.

Spill till återvinning

Skärningsspill tas väl tillvara och skickas vidare till vårt systerbolag Stena Recycling för vidare förädling så att det blir nytt material. 

Att köpa figurskuret stål från oss är fördelaktigt på många sätt. Din lagerhållning effektiviseras, du klarar dig med enklare utrustning, du får smidigare materialhantering samt minskade administrationskostnader och genomloppstider. Dessutom slipper du skrotfall.

SPECIALIST GASSKÄRNING / SPECIALIST PLASMASKÄRNING

Du är välkommen att höra av dig till oss om du undrar något om hur vi skär i grovplåt samt vilka metoder vi använder oss av för att få figurskurna plåtar så det passar för ert användningsområde.

Vill du komma i snabb kontakt? Ring 0481-44200

Dela denna sida

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.