Shiloh satte Toolox på prov

2018-03-07

Toolox 44 SHILOH_CompQual80.JPG

Nedan följer intervjun med Håkan Bergroth, Tool Specialist på företaget Shiloh Industries Olofström som är en ledande global leverantör av lättvikt-, ljud- och vibrationslösningar till fordons-, nyttofordon och industrisegment.

"Vi var på Toolox seminarie som Stena Components arrangerade i Jönköping hösten 2017.

Efter diskussioner bestämde vi för oss för att testa en Toolox 44 dyna med laserhärdning, då vårt nuvarande material spricker ganska omgående. Det vi testades mot är ett välkänt verktygsstål från en Svensk ståltillverkare, även det laserhärdat, som nu skulle gå en match mot Toolox 44.

Utfallet av testet med Toolox 44 blev överraskande bra. Efter 10 000 slag såg dynan med laserhärdning fortfarande bra ut och vi är nu intresserade av att byta material till Toolox 44 i flera dynor och använda det i fler applikationer framöver.

Ytterligare fördelar är ju att vi kan köra Tooloxen färdig direkt utan värmebehandlingar och därigenom sparar vi tid och pengar. Bra att man kan få teknisk feedback av Stenas personal gällande applikationer med Toolox, de besitter lång erfarenhet och kunskap.

Uppföljning av test, kommunikation samt leveranserna har också fungerat utmärkt med Stena."
Laserhärdat Toolox 44 åt SHILOH

Vi på Stena Components är glada över att vår kompetens och erfarenhet bidrar till våra kunders effektivisering.

Läs gärna mer om Toolox på vår hemsida under denna länk.

Vill du veta mer om vad som händer hos oss på Stena Components och vad vi skulle kunna göra för Er? Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Maila oss på sales@stenacomponents.se eller ring oss på 0481-44200
Väl mött
Team Stena Components

Dela denna sida

Genom att du registrerar dig på någon av Stena Metallkoncernens webbplatser samtycker du till att dina uppgifter behandlas såsom beskrivet här.