TOOLOX

Toolox – det förstklassiga maskin- och verktygsstålet

Toolox är ett färdighärdat stål som lämpar sig bl.a. för verktyg och bearbetade komponenter som kräver hög hållfasthet. Toolox är ett bearbetningsvänligt och lättbearbetat stål med ESR-egenskaper.

När du använder modernt förhärdat verktygsstål har du inget behov av spänningsavlastning och värmebehandling under produktionen. Det gör att du kan minska ledtiderna i verktygstillverkningen, samtidigt som du sparar transporter och värnar om miljön.

Med Toolox® i verkstaden blir maskinbearbetningen lättare och du får ut produkterna snabbare på marknaden. 

Toolox

Många produktionsmiljöer i dag står inför trycket att producera allt bättre och snabbare för att förbli konkurrenskraftiga. Toolox® möter dessa utmaningar genom att tillhandahålla ett modernt maskin- och verktygsstål med oöverträffad hårdhet och seghet.

Toolox levereras färdighärdat och klart att använda. Du slipper riskfyllda och dyra värmebehandlingar och får snabbare tillverkning. Toolox produceras enligt stränga kvalitetsnormer. De kraftfulla mekaniska egenskaperna är uppmätta och garanterade, så du kan vara förvissad om att du får ett stål med hög kvalitet som du kan lita på.

 

Vi erbjuder ett komplett sortiment av Toolox och vi lagerför nu periferislipade plattor och rundstång i Toolox 44. Vi kommer efter årsskiftet även lagerhålla grovplåt i Toolox 22, utöver redan befintligt plåtlager i Toolox 33 och Toolox 44

lagersortiment toolox 44

 

Kontakta din säljare

 

  • Dela denna sida