Toolox – det förstklassiga maskin- och verktygsstålet

Toolox – det förstklassiga maskin- och verktygsstålet

Toolox är ett färdighärdat stål som lämpar sig bl.a. för verktyg och bearbetade komponenter som kräver hög hållfasthet. Toolox är ett bearbetningsvänligt och lättbearbetat stål med ESR-egenskaper.

När du använder modernt förhärdat verktygsstål har du inget behov av spänningsavlastning och värmebehandling under produktionen. Det gör att du kan minska ledtiderna i verktygstillverkningen, samtidigt som du sparar transporter och värnar om miljön.

Med Toolox® i verkstaden blir maskinbearbetningen lättare och du får ut produkterna snabbare på marknaden. 

Toolox

Många produktionsmiljöer i dag står inför trycket att producera allt bättre och snabbare för att förbli konkurrenskraftiga. Toolox® möter dessa utmaningar genom att tillhandahålla ett modernt maskin- och verktygsstål med oöverträffad hårdhet och seghet.

Toolox levereras färdighärdat och klart att använda. Du slipper riskfyllda och dyra värmebehandlingar och får snabbare tillverkning. Toolox produceras enligt stränga kvalitetsnormer. De kraftfulla mekaniska egenskaperna är uppmätta och garanterade, så du kan vara förvissad om att du får ett stål med hög kvalitet som du kan lita på.

 

Vi erbjuder ett komplett sortiment av Toolox och vi lagerför nu periferislipade plattor och rundstång i Toolox 44. Vi kommer efter årsskiftet även lagerhålla grovplåt i Toolox 22, utöver redan befintligt plåtlager i Toolox 33 och Toolox 44

När vi testade Toolox mot 42CrMo4 HT, så var utgångsläget att just 42CrMo4 HT uppvisade bekymmer iform av deformation efter värmebehandling. Detta material användes i en axel till hammarkvarn och genom våra analyser och testkörningar så lyckades Toolox ersätta materialet i sin helhet,  samt öka livslängden med 30% i genomsnitt. Nu har kunden Toolox i sin verksamhet och sluppit detta problem med axlar till sina hammarkvarnar.
Nedanför kan ni se ett axplock av vårt lagersortiment av Toolox 44, men vi har bred lagerhållning av olika varianter inom just detta material. Nedan kan ni enkelt hitta kontaktuppgifter till våra specialister inom området. De hjälper dig komma vidar med era frågor kring Toolox och dess egenskaper.

lagersortiment toolox 44

 

Kontakta din säljare

 

  • Dela denna sida